Gelas Suhu, Kaunggulan Sareng Keuntungan, Anjeun Naha Anjeun Terang?

Gelas anu suhung mangrupikeun jinis gelas kaamanan. Nyatana, éta ogé mangrupikeun salah sahiji gelas anu prestprés. Dina raraga ningkatkeun kakuatan gelas, metode kimia atanapi fisik biasana dianggo pikeun ngawangun setrés neken dina permukaan gelas. Nalika gelas janten kakuatan éksternal, setrés permukaan mimiti diimbangi, kukituna ningkatkeun kapasitas bantalan sareng ningkatkeun résistansi angin tina gelas éta nyalira. Seks, tiis sareng panas, ngajempolan sareng sajabina. 

Kaca tempered mangrupikeun metode anu ngambang kaca kualitas luhur dipanaskeun caket titik lelembutan, sareng permukaan kaca gancang didamel, sahingga setrés kompresif disebarkeun dina permukaan kaca, sareng setrés tarik dina lapisan tengah. Kusabab setrés komprési anu kuat, tekanan tarik anu dihasilkeun ku tekanan éksternal diimbangi ku tekanan komprési anu kuat tina gelas, sahingga ningkatkeun kasalametan gelas. 

Kaca tempered gaduh ciri sapertos kieu:

1. Kakuatan: Kakuatan mékanis, tahan résistansi sareng kakuatan bending tina gelas saatos tempering tiasa ngahontal 4-5 kali tina gelas biasa. 

2. stabilitas termal ningkat: kaca tempered tahan tahan béda suhu ageung tanpa karuksakan, sareng résistansi bédana suhu variabel nyaéta tilu kalieun kaca gelas biasa anu kandelna sami. Tiasa tahan parobihan suhu 150 C, ngagaduhan pangaruh anu signifikan dina nyegah retakan termal. 

3. kaamanan ningkat: Saatos gelas tempered rusak, éta bakal gancang nunjukkeun partikel sudut obtuse leutik, sahingga ngamaksimalkeun kaamanan pribadi. Aplikasi: Mébel, éléktronika sareng industri listrik, konstruksi, industri hiasan, kamar mandi, mobil, éskalator, sareng tempat-tempat sanés anu peryogi kaamanan sareng suhu anu khusus diperyogikeun, sareng tiasa dianggo salaku film asli kaca insulasi sareng gelas laminasi.    

Kagunaan: Baja datar sareng gelas anu dibengkokkeun kagolong kana gelas kaamanan. Digunakeun sacara lega dina panto gedong sareng jandéla gedong luhur, témbok gorden kaca, kaca partisi jero rohangan, siling lampu, aksés lift jalan-jalan, mebel, pager kaca sareng sajabina.

Kalemahan sareng kakurangan tina kaca tempered:

1. Saatos gelas anu dirempug henteu tiasa dipotong sareng diolah deui, gelasna ngan ukur tiasa diolah dugi ka ukuran sareng bentuk anu diperyogikeun sateuacan diramekeun, teras diawurkeun. 

2. Sanaos kakuatan kaca anu bobo langkung kuat tibatan kaca biasa, kaca tempered tiasa kamungkinan detonasi diri (self rupture) nalika bédana suhu robih pisan, sareng gelas biasa henteu ngagaduhan kamungkinan ledakan diri.

Saatos tempering tina gelas, kakuatan mékanis permukaan kaca nyaéta 3 dugi 5 kali langkung luhur tibatan kaca biasa, tapi juru-juru kaca anu sedeng relatif rapuh sareng tiasa rusak saatos katerap kakuatan luar. Salaku tambahan, upami suhu di luar sering robih, gelas anu marah ogé tiasa ngabeledug nyalira. 

Serigala lawas panto sareng jandéla pos ngingetan saha waé yén nalika nganggo produk kaca hampang, kade ulah nabrak juru. Disarankeun henteu ngajantenkeun suhu suhu robih sacara drastis dina waktos anu singget pikeun nyegah ledakan diri. Salaku tambahan, bagian tengah tina gelas anu sedeng paling kuat, sareng opat juru sareng sisina anu paling lemah. 

Upami aya kaayaan darurat, gelas anu dirérém tiasa dipecah sareng kabur. Cara anu pangsaéna nyaéta pencét ujung sareng juru gelas ku palu kaamanan atanapi gumpalan seukeut anu sanés, utamina di tengah-tengah ujung luhur gelas. Sakali gelas na retak, gampang pikeun ngaruksak sakabeh gelas.


Waktos Post: Mar-18-2020